ZIPIR 50 MM SARGOZ AVI

23-04-2022 16:39
ZIPIR 50 MM SARGOZ AVI
 
Sert maket kandırıcılarla uzun yıllardır avrupa ülkelerinde yapılan ama ülkemizde pek bilinmeyen Sargos avının tekniklerinden yüzeysel olarak bahsedicez dışardan basit
gözüksede önemli hususları olan farklı bir av stilini maddeler halinde kısaca anlatıcaz.

1-Mera seçimi; Sargos türü özellikle kayalık bakir meralarda yaşamakda genel olarak midye, deniz kestanesi gibi yemlerle beslenmekde mera seçimlerini bu doğrultuda seçmek önemli.

2-Hava seçimi; Özellikle köpük yapan dalgalı havaları seçmelisiniz bu tür havalarda Sargos bölgesi olan kaya diblerinde çok aktif durumda avlanır.

3-Gizlenme: Sargoz dış etkenlere karşı çabuk tepki veren bir tür avlanırken mümkün olduğunca görüntü vermemeye çalışıyoruz genelde saklanarak atışlarımızı yapıyoruz ve ani hareketlerden kaçınıyoruz dalgaların yaptığı köpük bir nevi perde görevi görür zira Sargoz karadan maksimum 0-5 mt arası yemlere hamle yapar bu mesafe bizi görmesi için yeterli bir mesafedir kıyafetlerinizi meranın tonlarına göre seçmekde fayda var.

4-Aksiyon; Yüksek havalarda Lrf grubu yemlerin hafif olması ve rüzgarın etkisi ile uzak atışlar yapmak mümküm değil mesafe olarak 10 mt kadar atmanız yeterli, meranın derinliğine göre Zıpır 50 KG veya derin dalarlı UG modelllerini tercih edebilirsiniz Aksiyon hareketi olarak ağır sarım yapıp karaya yaklaştıkça arada kısa duraklama kısa jerklerde yapabilirsiniz vuruş anında ise tamamen durmanızda fayda var.

5-Renk seçimi; Sargoz renk seçimi tamamen meranın özelliklerime göre seçmekde fayda var öncelik Sargozun düşmanı diyebilceğimiz yada bölgesinde gezinen türler olan Gelincik, Lapin, Hanos gibi türlere benzeyen renkler çok etkili genelde bu türlere yemek dışında öldürmek korkutmak için saldırı yapar.

6-Önemli Husus; Altın kural diyebilceğimiz husus ise atış yaptığınız noktadan en fazla 5-6 atış yaptıkdan sonra yer değiştirmeniz gerekli köpük yapan noktadan başlayarak 5 mt arayla tüm bölgeyi tarayabilir ve av bölgeniz kısıtlı ise tekrar başladığınız nokta geri dönüp 2. sortiyi yapabilirsiniz, sabit av yaparak sonuç alamazsınız.

Kullanılan Takım
Kamış     :Favorit Bluebird 250 cm 4-16 gr
Makina   :Shimano Vanquish 2500SHG
İp            :Sunline Asegai X-plasma 0.8 Pe
Lider      :Seguar FXR 0,23 mm
Maket    : Han Fish Zıpır 50 mm 
Renk      :Ghost Gill, Tropical Shrimp, Glass Shrimp, Chinu Bait, Boru kurdu, Boru Kurdu SP


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.